Radio Boo - About

Λίγα λόγια για το Βοο...

Απρίλιος 2012

Ένα διαδικτυακό μωρό έρχεται στον κόσμο. Η εγκυμοσύνη ήταν πραγματικά δύσκολη. Όμως τώρα που αυτό το μωρό, το δικό μας μωρό, γεννήθηκε ποιος νοιάζεται για αυτά που προηγήθηκαν; Ιδίως από την ώρα που οι τρεις μοίρες ήρθαν στο κρεβατάκι του και του έδωσαν τα πιο πολύτιμα δώρα. Εμείς απλώς παραφυλάξαμε έξω από το δωμάτιο και τις ακούσαμε να μιλάνε στο μωρό μας.

Η πρώτη λοιπόν του είπε: Σου δίνω τη Μουσική. Σου δίνω τις νότες. Αυτές θα είναι πάντα δίπλα σου στα εύκολα και στα δύσκολα, στα καλά και στα κακά. Αυτές θα σε ξυπνάνε το πρωί και θα σε κοιμίζουν το βράδυ. Νότες, νότες, νότες. Από όλο τον κόσμο και από όλα τα είδη μουσικής.

Η δεύτερη ακολούθησε: Σου δίνω το Ραδιόφωνο. Όμως πρόσεχε, μπορεί να είσαι παιδί του διαδικτύου, αλλά ποτέ μην αφήσεις έναν υπολογιστή να διαλέγει νότες στην τύχη. Πάντα να έχεις ανθρώπους που θα διαλέγουν τη μουσική. Ας μη μιλάνε όλες τις ώρες. Αρκεί να διαλέγουν τη μουσική και από κει και πέρα ας μιλάνε όποτε θέλουν!

Και η τρίτη ήρθε να συμπληρώσει: Σου δίνω την Επικοινωνία. Χωρίς αυτήν τα άλλα δύο θα μένανε γράμμα κενό. Με αυτήν θα μπορέσεις να τα γεφυρώσεις μεταξύ τους, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο. Χρησιμοποίησε την λοιπόν σωστά. Λογάριασε τον κάθε άνθρωπο που θα έρχεται να παίζει μαζί σου λίγο ή πολύ. Δώστου την προσοχή σου και τη ζεστασιά που με ένα μοναδικό τρόπο μπορούν να δώσουν το ραδιόφωνο, η μουσική και η ανθρώπινη παρουσία.

Έτσι λοιπόν προίκισαν το τυχερό μας μικράκι οι μοίρες. Επειδή όμως καλές είναι οι μοίρες, αλλά την τύχη των πραγμάτων βασικά την καθορίζουν οι άνθρωποι, εμείς οι γονείς (και λοιποί συγγενείς) του παιδιού του δώσαμε και του δίνουμε μερικά βασικά εφόδια για να το βοηθάνε να πορεύεται με ασφάλεια στη ζωή. Αυτή εδώ η σελίδα είναι το πρώτο, είναι ας πούμε κάτι σαν το παρκοκρέβατο του. Εκεί στο blog θα του λέμε ΜΑΖΙ ΣΑΣ ιστορίες και παραμύθια και θα αφουγκραζόμαστε τα δικά του θέματα. Στο δωμάτιο επικοινωνίας θα έχουμε τις κουβέντες ΜΑΖΙ ΣΑΣ να λειτουργούν σαν συντροφιά για το boo, κάτι σαν το μουρμουρητό των μεγάλων που φτάνει στα αυτιά των μικρών καθώς παίζουν και τραγουδάνε αμέριμνα, χωρίς όμως να τα χάνουν από τη ματιά τους. Μερικά από τα παιχνίδια του και τα καλούδια του, θα σας τα χαρίζει για να παίξετε μαζί τους όποτε εσείς το αποφασίσετε και όχι απαραίτητα όποτε εκείνο το θελήσει· να μην το πολυκαλομαθαίνουμε κιόλας ε; Και στην επικοινωνία θα βρείτε τα mail μας και έναν ακόμη τρόπο να επικοινωνήστε μαζί μας. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι ο καθένας από αυτούς που κάνουν ή θα κάνουν εκπομπές σε αυτό το σταθμό, θα έχει και κάποιο ρόλο να παίξει στο μεγάλωμα του boo. Δεν είναι ανάγκη να ξέρετε ποιος είναι ο συγκεκριμένος ρόλος του καθενός μας, εδώ καλά καλά δεν το ξέρουμε εμείς, άσε που οι ρόλοι δεν είναι και τόσο σταθεροί. Αυτό που είναι ανάγκη να ξέρετε είναι, πως κάθε γνώμη, κάθε παρατήρηση, κάθε συμβουλή, κάθε τι που θα έχετε να πείτε για το Boo μας θα είμαστε πρόθυμοι να το ακούσουμε και να το μετρήσουμε.

Μετά από τις μοίρες λοιπόν: Εμείς βάζουμε το Ραδιόφωνο. Εμείς αλλά και ΕΣΕΙΣ βάζουμε τη Μουσική. Εμείς αλλά και ΕΣΕΙΣ βάζουμε την Επικοινωνία. Για μας ο καθένας από ΣΑΣ θα είναι και ένα μικρό boo, αλλά και ο καθένας από ΣΑΣ περιμένουμε να είναι αυτός που θα βοηθάει όσο και όπως μπορεί το boo μας να μεγαλώνει μαζί του. Άλλωστε, κάπως έτσι δεν λειτουργεί αυτό που λένε διαδραστικότητα;